U BUDŽETU FBiH PLANIRANA SU ZNAČAJNA SREDSTVA: Novalić najavio izgradnju brze ceste Tuzla - Brčko - Orašje, a razgovarano je...

(...) i o projektu Luke Brčko.

  • Ekonomija

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 1

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić boravio je danas u posjeti Brčko distriktu BiH s članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, a posjeta je organizirana kako bi se delegacija uvjerila u stanje u tom dijelu BiH, te je naglašena bezrezervna opredijeljenost poštivanja Ustava BiH i Statuta Brčko Distrikta.

Tokom susreta s gradonačelnikom i dogradonačelnikom Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem i Antom Domićem, te predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i Ivom Filipovićem, razgovarano je o aktuelnoj situaciji, ali i konkretnim projektima na području Brčko distrikta BiH iz oblasti putne infrastrukture, elektrifikacija pruge te gasnog cjevovoda.

Tokom sastanka premijer Novalić je ponovio opredjeljenje Vlade Federacije BiH da se u ovoj godini počne raditi na projektima izgradnje brze ceste Tuzla-Brčko-Orašje, otvaranju idejnog projekta o gasnom cjevovodu Županja-Orašje-Brčko-Tuzla, te elektrifikacije pruge.

U budžetu Federacije BiH za ove projekte planirana su značajna sredstva.  Razgovarano je i o projektu Luke Brčko, za čiju revitalizaciju postoji veliki interes Vlade Federacije BiH.

"I današnja posjeta potvrđuje opredjeljenost Vlade Federacije BiH da bude u značajnijoj mjeri prisutna u Brčko distriktu BiH i s konkretnim projektima koji, između ostalog, osiguravaju bolju cestovnu povezanost, te željezničku kružnu konekciju prema Luci Brčko. Također, veoma bitnim projektom cijenimo i elektrifikaciju pruge od Tuzle do Brčkog", istako je premijer Novalić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...