VIŠKOVIĆ NIJE IMAO DRUGI IZBOR: Za direktora RUGIP-a postavljeno Dodikovo kumče

Vlada RS-a imenovala je Dragana Stankovića za v.d. direktora RUGIP-a, koji je sin Dodikovog kuma Budimira za kojeg odavno tvrde da je neformalni šef te institucije.

  • Mini market

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 1

Vlada Republike Srpske imenovala je Dragana Stankovića  za vršioca dužnosti direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, saznaje BN TV.

Ovim je Vlada, kako tvrdi njihov izvor iz Vlade, prekršila zakon i pravilnik o unutrašnoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta RUGIP.

Vlada na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem imenovala je ekonomistu Dragana Stankovića za v.d. direktora, a pravilnikom je propisano da rukovodilac ove institucije mora biti pravnik.

Kako tvrdi izvor BN TV-a, partijsko iživljavanje nad institucijama u režiji SNSD-a se nastavlja, jer Dragan Stanković je imenovan ne kao stručan kadar, nego kao sin Budimira Stankovića, kuma predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Treba podsjetiti da se Stanković dovodi u vezu sa aferom oko zemljišta Poljoprivredne škole u Banjoj Luci, a pored toga, nezvanični je "vladar" RUGIP-a otkada je na vlasti SNSD i Milorad Dodik. 

I pored toga što se radi o očiglednom kršenju zakona i pravilnika, premijer Radovan Višković i ovaj put je dao za pravo onima koji tvrde da Vlada ispunjava zahtjeve i poslušno radi za interese nekoliko tajkunskih porodica u RS-u, bliskih Miloradu Dodiku.

 

 

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...