NOVI DETALJI SASTANKA LAVROVA I BAERBOCK: Razgovarali su i o visokom predstavniku u BiH

Kavrov je istakao da Rusija i Njemačka dijele interes da se situacija na Balkanu i u BiH razvija u pozitivnom pravcu.

  • Svijet

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 4

Sergej Lavrov, ministar vanjskihh poslova Rusije i Annalena Baerbock, ministrica vanjskih poslova Njemačke, razgovarali su danas u Moskvi i o visokom predstavniku u BiH odnosno radu Vijeća za provođenje mira, potvrdio je Lavrov na press-konferenciji nakon sastanka.

On je istakao da Rusija i Njemačka dijele interes da se situacija na Balkanu i u BiH razvija u pozitivnom pravcu, prenose agencije.

"Zajedno s Njemačkom smo članice Vijeća za provođenje mira koji je uspostavljen u dejtonskom okviru i želimo da se aktivnosti u tom smislu ponovo pokrenu", rekao je Lavrov.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...