OPAKE NAMJERE RUSKOG MILIJARDERA: Da li će "uništiti" Barcelonu?

Chelsea je navodno bacio oko na tri igrača katalonskog diva, kreću li uskoro pregovori?

  • Sport

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 0

"Chelsea može uništiti Barcu", uvod je teksta na katalonskom El Nacionalu koji donosi priču o opakim namjerama Romana Abramoviča koji je navodno na tri igrača s Camp Noua spreman potrošiti ukupno 130 miliona eura.

Najveći dio tog iznosa pripremljen je za Frenkieja de Jonga za kojeg bi Chelsea izdvojio 60 miliona, on je ujedno i, kako navodi El Nacional, prva Abramovičeva želja.

"Zna da nije zadovoljan onime što zahtijeva Xavi Hernandez, a više nije ni siguran starter. Štaviše, ozbiljno se priča o njegovom transferu u drugu sredinu. A Thomas Tuchel uvjeren je da se uklapa u njegove planove i nada se da će postati zamjena za Saula Nigueza kojeg žele vratiti Atletico Madridu", objašnjavaju Katalonci.

imageFrenkie De Jong i Luka Modrić (Foto: FAYEZ NURELDINE / AFP)

Drugo ime na ovom popisu je Gavi, talentirani 17-godišnji veznjak. Za njega je Chelsea navodno spreman izdvojiti 50 miliona. Navodno u ovom slučaju Abramovič pokušava iskoristiti zastoj u pregovorima koje mladi Španjolac vodi s Barcom oko obnove svog ugovora.

"Chelsea je vrlo ozbiljno zagrizao, a spremni su mu ponuditi i puno veću platu od one u Barceloni", stoji u nastavku ovog dijela teksta.

imageGavi (Foto: JORGE GUERRERO / AFP)

Treći, a ujedno i posljednji na ovoj listi je Sergiño Dest. "Amerikanac koji od dolaska Xavija igra puno manju ulogu. Želi otići, a ni Barca ga ne smatra nezamjenjivim pa je spremna proučiti eventualne ponude. Njegova cijena bila bi 20 miliona", zaključak je El Nacionala.

imageSergino Dest (Foto: PAU BARRENA  / AFP)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...