PUKLA TIKVA: Igor Dodik preko ATV-a napao Eleka i OC Jahorina…

Za sukob Eleka i mlađeg Dodika zna se i u vrhu SNSD-a.

  • Mini market

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 0

Borba klanova u strukturama SNSD-a odavno traje, a jedan takav sukob koji je očito kulminirao jeste na relaciji Igor Dodik, nezaposleni sin, kako tvrdi njegov tata Milorad, i Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, piše portal BN.

Odnosi Eleka i mlađeg Dodika su toliko narušeni da se između njih odavno vodi žestok "rat" i to je poznato, naročito u strukturama SNSD-a u Istočnom Sarajevu, gdje se vodi borba ko će da vlada Jahorinom. Za sukob Eleka i mlađeg Dodika zna se i u vrhu SNSD-a.

Da je to tako na indirektan način potvrdila je i ATV, koja je sastavni dio firme u vlasništvu, kako se tvrdi, Igora Dodika. 

U centralnoj informativnoj emisiji "Vijesti" objavljeno je da je apsolutni vladar Jahorine firma Nedomex, koja je ranije bila u vlasništvu predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljka Eleka, a koju sada navodno vodi njegov blizak rođak Milenko Elek.

Preko pomenute firme, kako navodi ATV, u posljednjih mjesec dana Olimpijski centar Jahorina je vršio nabavku pića, hrane, cigareta i ostalih potrepština u vrijednosti većoj od 1,2 miliona maraka i to uz nadzor prvog čovjeka Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljka Eleka.

Na novinarsko pitanje, Elek odgovara:

"Ko je vlasnik? Ko?"

Novinarka kaže:

"Milenko Elek, tako piše!"

Nedeljko Elek odgovara: „Nije. Vi ste sve pomiješali... Sigurno ste pomiješali sa Prointerom.“

Očito, ovim Elek šalje poruku da se radi o "naručenom tekstu" i to od Igora Dodika, koji se u javnosti povezuje i sa firmom Prointer.

Uslijedilo je novo pitanje Eleku: "Kako to sada miješate sa Prointerom", na šta on odgovara:

"Pa tako imam pravo. Kažem Vam svoje mišljenje.“

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...