NOVI UDAR IZ REPUBLIKE SRPSKE: Zastupnik u NSRS-u podnosi krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine…

Prijavu će predati u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

  • Mini market

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 0

Zastupnik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Glavaš podnijet će danas krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića zbog „povrede ugleda Republike Srpske i njenih naroda“.

Glavaš će prijavu predati u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, saopćeno je iz DNS-a.

Nakon što preda prijavu, Glavaš će dati izjavu za medije.

Glavaš je za Glas Srpske rekao da se na ovaj korak odlučio poslije Džaferovićevog intervjua za njemački "Die Welt" u kojem je, kako tvrdi Glavaš, Džaferović Republiku Srpsku i srpski narod uporedio sa nacistima, a obilježavanje Dana Republike sa "Kristalnom noći" i maršom nacističkih odreda smrti.

"Mora se jednom svemu tome stati u kraj", kazao je Glavaš.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...