KOMENTAR PUHOVSKOG NA PRIJEPODNE U SABORU: "Ne vidim razlog za Plenkovićevu nervozu, možda zna nešto..."

"On je godinama imao dosta dosadan stil, koji ga je sprječavao da lupa sumnjive fraze. A sad je Milanović uveo to, malo očito neka nervoza za koju ne vidim razlog", kaže Puhovski.

  • Regija

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 3

Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 studiju uživo i komentarisao aktuelno prijepodne u saboru.

"Zavladalo je gotovo blagdansko raspoloženje. I s jedne strane i druge strane, iz redova zastupnika i iz redova vlade, smišljaju kakav štos će prodati. To je postalo neodgovorno zafrkavanje i bilo bi dobro da se to događa, da se malo olabavi atmosfera da situacija u društvu ipak nije loša", navodi Puhovski.

Osvrnuo se na teze o demontaži države i stabilnost vlade, navodeći da pozicija predsjednika vlade Andreja Plenkovića nije ugrožena.

"Zašto se Plenković ponaša kao da mu je vlast ugrožena?"

"Montira se antena na zgradu, ali država se stvara. Demontiranje države – on hoće reći da se komadići grickaju, koliko mogu ovi iz oporbe ili medija, ali jezgra ostaje jer Plenkovićeva vlast nije ugrožena. Najveća nejasnoća mi je zašto se Plenković ponaša kao da je njegova vlast ugrožena, a ja nikakvu ugrozu ne vidim", tvrdi Puhovski.

Je li premijer nervozan?

"On je godinama imao dosta dosadan stil, koji ga je sprječavao da lupa sumnjive fraze. A sad je Milanović uveo to, malo očito neka nervoza za koju ne vidim razlog. Možda on zna nešto što mi ne znamo pa ima razloga za nesigurnost, možda su recimo financije u puno gorem stanju nego što mi znamo. On se ponaša kao da mu ne ide ni približno tako dobro kao što mu po svim objektivnim pokazateljima ide. Oporba je doista u poziciji Liliputanca prema njemu."

Osvrnuo se i na prepirku u saboru između zastupnika Mire Bulja i premijera Plenkovića.

"Ideja da se premijer svađa s čovjekom Buljevih kapaciteta je naprosto žalosna. Bulj nije čovjek s kojim biste polemizirali. Bulja shvaćati kao nekoga tko iznosi ozbiljne stavove je po mom mišljenju potpuno pogrešno."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...