BONO VOX PRIZNAO DA SE STIDI VEĆINE PJESAMA GRUPE U2: "Najradije slušam ‘Miss Sarajevo’"

Spomenutu pjesmu je napisao s legendarnim Brianom Enom, a objavljena je 1995. godine.

  • Kultura

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 1

Frontmen grupe U2 Bono Vox je u nedavnom intervjuu izjavio da ga je stid većine pjesama koje izvodi, ali da ipak najradije sluša "Miss Sarajevo".

Spomenutu pjesmu je napisao s legendarnim Brianom Enom, a objavljena je 1995. godine. Bono je jednom prilikom izjavio kako kroz “Miss Sarajevo” zapravo kritikuje međunarodnu zajednicu koja nije učinila dovoljno da zaustavi opsadu Bosne i Hercegovine.

Junakinja pjesme je Inela Nogić, koja je 1993. godine izabrana za Miss opkoljenog Sarajeva.

Bono je u intervjuu za "Hollywood Reporter" izjavio:

"Vozio sam automobil, a na radiju je puštena jedna naša pjesma. Osjetio sam sramotu. Zapravo, stid me većine pjesama koje izvodimo. Nisam naročito ponosan na njih. Moram priznati da najradije slušam ‘Miss Sarajevo’ koju sam sinimio s Lucianom Pavarottijem."

Dodao je kako mu je naročito draga i pjesma “Vertigo”. Bono je najveći kritičar sopstvenog glasa. "Smatram da sam tek nedavno postao pjevač. Vjerovatno neki ljudi još uvijek nisu prepoznali moj talent, ali ih razumijem", kazao je.

Video pogledajte i OVDJE.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...