JELENA TRIVIĆ RASPALILA PO "LAKTAŠENKU": "Milorade, Srbi te ne smatraju svojim predstavnikom jer se boriš za hrvatske interese"

Ona je istakla da „razgovarati ne znači ništa izdati“, naglašavajući da je narod „izdao i iznevjerio onaj ko je zarobio institucije, uveo korupciju u institucije kao model življenja, uništio zdravstvo, stvorio osećaj besperspektivnosti za mlade…“.

  • Politika

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 5

Potpredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić je izjavila da je zbog lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika i njegove politike Republiku Srpsku napustilo 300.000 ljudi i otišlo u inostranstvo u potrazi za boljim životom.

„Međutim, Dodika Srbi ionako ne smatraju svojim predstavnikom, jer se bori odavno i isključivo za hrvatske interese“, napisala je Trivić na svom "Facebok" profilu.

Ona je istakla da „razgovarati ne znači ništa izdati“, naglašavajući da je narod „izdao i iznevjerio onaj ko je zarobio institucije, uveo korupciju u institucije kao model življenja, uništio zdravstvo, stvorio osjećaj besperspektivnosti za mlade…“.

„To su učinili Dodik i klika oko njega. On je posljednji čovjek na planeti koji bi trebao pominjati riječ izdaja“, ocijenila je Trivićeva.

Još je kazala da je i sama glasala za zaključke Narodne skupštine u kojima piše da Schmidt nije prošao proceduru u Vijeću sigurnosti, dodavši da u zaključcima nigdje ne piše da s njim ne treba voditi dijalog.

„Ako je cilj da se riješi pitanje nametnute Inzkove odluke (Zakon o zabrani negiranja genocida), onda treba razgovarati sa svima koji u tom smislu mogu biti dio rješenja… To što Dodik vodi srednjovjekovnu politiku je njegov problem, koji je postao problem i Republike Srpske, jer nikada nismo bili izolovaniji kao sada zbog njegove politike“, naglasila je Trivić.

Prema njenim riječima, Dodik očigledno ima „kompleks zbog toga što je došao na vlast uz direktnu podršku stranaca i zato što je upravo on taj koji je pravio spiskove za sankcionisanje svojih političkih protivnika“.

Dodik je ranije danas nazvao „političkim dilentatizmom“ i „dokazom izdajničke politike“ izjavu Trivić da treba razgovarati sa Visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...