POTRESNA ISPOVIJEST SPLIĆANKE MAJE SOPTE KOJU JE MATEJ POSLJEDNJU ZVAO: "Najviše me boli..."

Iako se ranije govorilo o tome da je Maja prvo rekla da Mateja nije mogla dobro čuti zbog glasne glazbe u klubu, ona tvrdi da poziv nikada nije ostvaren. Pojasnila je da je od njega imala propušten poziv u 22.39 sati, te da su priče o glasnoj muzici u klubu izmišljotina.

  • Hronika

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 2

Splićanka Maja Sopta, za koju se smatra da je posljednja osoba s kojom je Matej Periš (27) pokušao ostvariti kontakt neposredno prije nego što je istrčao iz kluba "Gotik" i nestao bez traga, rekla je u velikom razgovoru za srbijansku TV Prva da je prošla poligraf i dala svoj pametni telefon policiji, prenosi Jutarnji list.

Za Maju, inače sestru Matejeva prijatelja, saznalo se tek kad je policija utvrdila da je upravo njezin broj mobitela bio posljednji koji je Matej zvao prije nestanka. Kako piše Nova.rs, Maja redovno dolazi u Beograd u noćni provod, tako da dobro poznaje grad.

Iako se ranije govorilo o tome da je Maja prvo rekla da Mateja nije mogla dobro čuti zbog glasne glazbe u klubu, ona tvrdi da poziv nikada nije ostvaren. Pojasnila je da je od njega imala propušten poziv u 22.39 sati, te da su priče o glasnoj muzici u klubu izmišljotina.

Bole je laži

- Najviše me bole te laži koje pišu, samo zamagljuju pravu istinu. To me najviše i boli. Beograd je pokriven kamerama, zna se gdje sam bila, prošla sam poligraf, predala svoj telefon, predala uvid u svoj automobil, spremna sam krv i kosu dati, sve samo da skinem ljagu sa svog imena, rekla je Maja Sopta.

O tome, kaje li se što se kobne večeri nije javila na telefon, kaže:

- Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega jer smatram, da me je možda obavijestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gdje da idu i što da rade, rekla je Maja emisiji "Eksploziv" na TV Prva.

- Imam 31 godinu, ja sam prijateljica Mateja Periša. Moja mama je bila njemu bila učiteljica, moj brat mu je prijatelj... Došla sam ovdje danas jer se ne želim skrivati. Nije istina da sam nestala, izbrisala sam društvene mreže zbog prijetnji koje su mi slali. U 21. stoljeću zar ljudi mogu pomisliti da policija nije vidjela moje kontakte? Maksimalno surađujem i javljam svaku moguću informaciju, prošla sam i poligraf, kaže.

Ona tvrdi da je u Beograd došla tijekom večeri 27. prosinca.

- Stigla sam kod svoje prijateljice, gdje sam bila smještena. Međutim, 28. je moja prijateljica došla u Beograd s drugom prijateljicom i bila je prilika da se vidimo. Znala je da sam loše, ali smo otišli u Buddah bar na večeru. Nakon toga, dobila sam temperaturu, vraćam se kod prijateljice i tek 30. prosinca meni prijateljica Teodora kaže: "Ajde, Majo, vodim te u jedan restoran". Dođemo tamo, taman pred ulazak u restoran zvoni mi telefon. Rekla sam "stani da parkiram, pa ću se javiti u restoranu". Ulazim unutra, spajam se na wi-fi i vidim da mi je Matej poslao poruku putem Instagrama. Onda sam vidjela i propušten poziv, kaže Maja.

On je, kaže, s društvom bio u restoranu i Periš ju je pozvao da je pita kamo da idu.

- Odgovorila sam mu na Instagramu, pitala sam ga tko je došao u Beograd. Međutim, Matej mi nikada nije odgovorio.

Kaže da ju je brat pozvao da je pita gdje su.

- Ja sam mu opet poslala poruku da ga pitam gdje je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo u glavi da je ovo sve ovako. Tek kada je prošao 1. siječnja vidim da je jako ozbiljna situacija. Kad me policija kontaktirala, vidjela sam koliko je ozbiljno, kaže Maja.

Podsjetimo, potraga za Matejem Perišem ušla je u 20. dan. Splićanin je kobne večeri bio s prijateljima u klubu "Gotik" u provodu, kada je naprasno izašao iz kluba u majici kratkih rukava. Sigurnosne kamere snimile su ga kako trči ulicama oko Beton hale i na kraju prilazi restoranu Savanova gdje se spušta do platforme tik iznad Save.

Na pitanje je li nešto mogla naslutiti, kaže da ni danas ne zna što se dogodilo.

- Iskreno, mislila sam prvo da je s nekom curom. Onda sam mislila da se nešto možda dogodilo u klubu. Pa onda bila sam u kontaktu s prijateljima sve vrijeme, međutim mi ni danas ništa ne znamo. Niti mogu što naslutiti. Iskreno sam se nadala da će možda taksist nešto otkriti, poput toga što je Matej tražio i kamo je želio ići. Ni danas ne znamo što se dogodilo, priča Maja.

Kako kaže, izjavu u medijima nije davala jer je istraga u tijeku.

- Pukla sam jer su počeli lagati i idu toliko daleko... Da se bavim prostitucijom?! Ja, ozbiljna cura, radim kao konj, spavam po tri sata dnevno, trudim se nešto postići u životu! Sada pokušavaju fokus s istine prebaciti tko zna gdje. Moja mama je polujavna osoba, dolaze nam novinari oko kuće, užas, kaže Maja.

Ponavlja da je Beograd pokriven kamerama i da policija vrlo lako može utvrditi gdje se kretala i što je radila.

Na pitanje bavi li se mutnim poslovima s drogom, Maja kaže da novine pišu svašta.

Zlatan momak

- On je zlatan momak, ne može bilo tko studirati i raditi. Mi radimo u turizmu, ali ne u luksuznom turizmu, već s običnim izletničkim brodovima, kaže Maja.

Na pitanje kada se susrela s Matejevim ocem Nenadom Perišem, ona je briznula u plač.

- Srela sam ga slučajno 4. siječnja kada sam išla dati izjavu [policiji]. Rekla sam mu riječi utjehe. Kako vrijeme prolazi, moje srce nekako zna, nada se da je živ. Pričali smo kao ljudi... Što možete reći, kaže Maja i dodaje da Nenad Periš nikada nije posumnjao u nju i objašnjava da im policija nije dozvolila da se oglašavaju u medijima.

Kaže da Periš nikada nije radio za nju, već da su samo radili isti posao.

- To je zlatan momak koji je studirao, radio ozbiljan posao i trenirao. Normalno bismo popili dvije, tri čaše vina, a ne kako navode u ovim monstruoznim naslovima, kaže Maja.

Njezina poruka za kraj bila je da kada su ovakve situacije, treba pustiti obitelj na miru i policiju da radi svoj posao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...