ODLUKA JE PALA: Twitter blokirao profil bahatog milijardera, napao je...

Milijarder i njegova porodica zauzimaju 153. mjesto na Forbesovoj listi milijardera, s procijenjenom neto vrijednošću od 13,5 milijardi dolara.

  • HiTec

  • 20. Jan. 2022  20. Jan. 2022

  • 1

Twitter je u srijedu objavio da je blokirao nalog meksičkog milijardera Ricarda Salinasa Pliega zbog uvredljivog ponašanja prema meksičkoj novinarki.

Vodstvo Twittera je objavilo da je Salinas na svom računu “sudjelovao u uznemiravajućim situacijama usmjerenim na jednu osobu”, piše Reuters, prenosi Hina.

Komentarisao izgled novinarke

Prošle sedmice Salinas, vlasnik banke Banco Azteca SA, upustio se u spor s meksičkom novinarkom Denise Dresser, komentarišući na Twitteru njen izgled, što Twitter smatra kršenjem pravila.

Salinas je na svom Telegram računu rekao da će koristiti svoje Telegram, Facebook, Instagram i TikTok račune dok ne riješi “problem s Twitterom”.

Milijarder i njegova porodica zauzimaju 153. mjesto na Forbesovoj listi milijardera, s procijenjenom neto vrijednošću od 13,5 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...