NOVE GLAVOBOLJE ZA VUČIĆA: Stigle osude iz Evropskog parlamenta zbog nezapamćenog skandala u Srbiji...

Sumnja se da je saradnja sigurnosnih službi dviju zemalja naposljetku rezultirala hapšenjem ruskog opozicionara Andreja Pivovarova.

  • Politika

  • 20. Jan. 2022  20. Jan. 2022

  • 4

Poslanik Evropskog parlamenta iz redova Evropske narodne partije David Lega osudio je prisluškivanje ruske opozicije u Beogradu, navodeći da je alarmantno to što srpske sigurnosne službe pomažu Kremlju u obračunu s političkim protivnicima.

Švedski političar iz Evropske narodne partije, čiji je pridruženi član Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića, oglasio se na društvenoj mreži Twitter nakon što je objavljeno da su srbijanske vlasti nelegalno prisluškivale ruske opozicionare u Beogradu i da je Aleksandar Vulin, ministar policije, predao transkripte njihovih razgovora sekretaru za nacionalnu sigurnost Rusije, Nikolaju Patruševu.

"Alarmantno što sigurnosne agencije zemlje kandidata za članstvo u Evropsku uniju obavljaju poslove za rusku Federalnu službu sigurnosti i pomažu Kremlju u obračunu sa političkim protivnicima. Ili ste za ili protiv demokratije - ne možete da igrate za oba tima", napisao je on.

Podsjetimo, sumnja se da je saradnja sigurnosnih službi dviju zemalja naposljetku rezultirala hapšenjem ruskog opozicionara Andreja Pivovarova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...