NEVJEROVATNI PRIZORI IZ SAHARE: Pao snijeg!

Snijeg koji je djelomično prekrio pješčane dine obradovao je djecu iz obližnjih gradova puput Mekalisa. Niske temperature i bijeli pokrivač su dočekani s oduševljenjem te predstavljaju olakšanje nakon vrućine u najtoplijoj svjetskoj pustinji.

  • Šareni svijet

  • 20. Jan. 2022  20. Jan. 2022

  • 1

U pustinji Sahara u sjeverozapadnom dijelu Alžira temperatura je veoma niska, a pao je i snijeg.

Snijeg koji je djelomično prekrio pješčane dine obradovao je djecu iz obližnjih gradova poput Mekalisa. Niske temperature i bijeli pokrivač su dočekani s oduševljenjem te predstavljaju olakšanje nakon vrućine u najtoplijoj svjetskoj pustinji.

Snijeg u gradu Ain Sefra, koji se smatra “vratima” Sahare, bio je tek minimalan i poput prašine. Temperatura u gradu okruženom planinama Atlas pala je na minus 2 stepena najmanje tri noći u nizu, ali je to tek nekoliko stepeni hladnije u odnosu na prosjek u ovo doba godine.

alt

Također, snijeg nije potpuno iznenađenje jer je pao 2021., 2018. i 2017. godine, no 2016. godine je predstavljao pravi šok.

Stanovnici Ain Sefre su ga vidjeli prvi put od 1979. godine, ali sada postaje uobičajena pojava, prenosi Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...