DODIKOV SAVEZNIK VRŠI PRITISAK NA OPOZICIJU: "Potreban opšti konsenzus za povratak u zajedničke institucije!"

Odluka o učestvovanju u odlučivanju u institucijama BiH trebalo bi da bude plod konsenzusa svih političkih partija sa sjedištem u RS-u, istakao je predsjednik NDP-a i bivši predsjednik RS Dragan Čavić.

  • Politika

  • 20. Jan. 2022  20. Jan. 2022

  • 4

U političkom magazinu "Pečat" režimske RTRS rekao je da je krizu prouzrokovao Valentin Inzko i da se na tom primjeru pokazalo da su odluke i predstavnika međunarodne zajednice i Ustavnog suda uvijek vodile BiH u novu krizu.

Dodao je da bez unutrašnjeg dijaloga nema rješenja i da nema potrebe za tenzijama i ratnom retorikom u Federaciji BiH, jer je riječ o političkim procesima.

- Dok Narodna skupština o tome ne donese stav on je na snazi i to je jasno. To sam čuo i od predstavnika opozicije, iste takve stavove daju i predstavnici vladajućih struktura. Kada će to biti vidjet ćemo. Јa ne mogu u ovom trenutku da kažem biće sutra ili prekosutra nego onog trenutka kada se stvore okolnosti u kojem će se pokušati naći zajednički stav onda će se odluka donijeti - kaže Čavić.

Istakao je da nikakvu odluku ne treba donositi bez potpunog konsenzusa.

- Ova zemlja je u kontinuitetu bila u raznim političkim konfliktima ali se uvijek izlazilo adekvatnim rješenjima koje nisu ugrozile mir. Јa vjerujem i siguran sam da ugrožavanje mira neće biti. Za rat kao i brak potrebno je dvoje, u ovom slučaju dvoje ne postoji - rekao je Čavić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...