TOPNICI NEMOĆNI PROTIV REDSA: Liverpool savladao Arsenal na Emiratesu i prošao u finale Liga kupa (VIDEO)

Liverpool je pobijedio Arsenal na Emiratesu (0:2), tako da su Redsi prošli u finale Liga kupa jer je prvi meč na Anfieldu završen bez pogodaka.

  • Sport

  • 20. Jan. 2022  20. Jan. 2022

  • 0

Alexandre Lacazette je imao dobru priliku u petoj minuti, a u 13. na drugoj strani Joel Matip je postigao gol, no on je poništen zbog ofsajda. Liverpool je došao do prednosti u 19. minuti kada je pogodio Diogo Jota.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih šansi, a u nastavku prijetio je Kaide Gordon. Dobru priliku imao je i Ibrahima Konate u 59. minuti.  Topnici su najbliže izjednačenju bili u 73. minuti kada je šutirao Martinelli, ali je Caoimhin Kelleher odlično odbranio.

Jota je u 79. minuti postigao drugi pogodak za 0:2 i sve je bilo jasno. Gol je priznat nakon intervencije VAR-a. U 90. minuti londonski klub ostao je sa igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Thomas Partey. Do kraja rezultat se nije mijenjao.

Arsenal je ušao u rezultatsku krizu jer je ovo četvrta uzastopna utakmica bez pobjede, a nastavlja se i njihova agonija protiv Liverpoola. Topnici su pobijedili samo jednom Redse na posljednjih 18 mečeva.

Liverpool će u finalu igrati protiv Chelseaja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...