DRAMATIČNA UTAKMICA U ŠPANIJI: Barcelona nakon produžetaka nesretno ispala od Athletica iz Kupa kralja, pogledajte spektakularne golove...

Utakmica je počela sjajnim pogocima s obje strane.

  • Sport

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 0

Posljednja utakmica osmine finala ponudila je novu dramu u produžecima - Athletico je 3:2 slavio protiv Barcelone u Bilbauu i izborio četvrtfinale.

Dva gola za Bilbao zabio je Iker Muniain, jedan Inigo Martinez, a strijelci za katalonsku ekipu bili su Ferran Torres i Pedri.

Utakmica je počela sjajnim pogocima s obje strane. Već u drugoj minuti brilijantno je suprotni ugao naciljao Iker Muniain za 1-0 domaćina, no u 20. minuti je na vrlo sličan način uzvratio Ferran Torres, novo veliko pojačanje Barcelone kojem je to bio prvi go u novom klubu.

Pogodaka potom nije bilo sve do 86. minute kada se činilo da je Athletico osigurao prolaz. Nakon prekida i gužve najbolje se snašao Inigo Martinez. No Barcelona se uspjela dovući do produžetaka, a u 93. minuti je, na asistenciju Danija Alvesa, zabio Pedri.

U produžecima je Athletico i treći put poveo, a bio je to go vrijedan prolaska dalje. Muniain je na samom kraju prvog produžetka pogodio s bijele tačke, a svemu je prethodilo igranje rukom Jordija Albe u vlastitom šesnaestercu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...