NEVJEROVATNI PRIZORI IZ IRAKA: Rijetka pojava za jednu od najtoplijih zemalja svijeta, u pojedinim dijelovima zemlje visina snijega i do metar... (FOTO)

Snježne padavine su izuzetno rijetka pojava za Irak, jednu od najtoplijih zemalja svijeta.

  • Šareni svijet

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 1

Snježne padavine zahvatile su dijelove Iraka, nakon velikog pada temperatura zbog čega je privremeno zaustavljeno kretanje između ključnih gradova, javlja Anadolija.

Snježne padavine su izuzetno rijetka pojava za Irak, jednu od najtoplijih zemalja svijeta.

Ali česta je u sjevernom dijelu zemlje, posebno u planinskim područjima.

Foto. AA

Lokalni mediji su objavili da snježne padavine iznose i do metar u nekim područjima oko planinskih područja, posebno u okrugu Amadiyah u pokrajini Duhok.

Amadiyah se nalazi 70 kilometara sjeverno od Dohuka i na 1.400 metara nadmorske visine. Poznato ljetovalište izgrađeno je na vrhu planine.

Glavni grad Bagdad je 2020. godine bio prekriven snijegom prvi put od 1914. godine.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...