DRAMA NA ULAZU U HET: Vukanoviću obezbjeđenje nije dozvolilo ulazak u zgradu (VIDEO)

Vukota Govedarica (SDS) i Ljubiša Krunić (PDP) pušteni u zgradu nakon kratkog ubjeđivanja.

  • Društvo

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 0

Obezbjeđenje na ulazu u zgradu kompanije Hidroelektrane na Trebišnjici nije dozvolilo ulazak nezavinsom zastupniku u NSRS-u Nebojši Vukanoviću da prisustvuje sjednici Skupštine akcionara HET-a, koja se održava danas.

Naime, dio malih akcionara je dao punomoć trojici predstavnika opozicionih stranaka da ih zastupaju na Skupštini akcionara. Punomoć su dali Vukoti Govedarici iz SDS-a, Ljubiši Kruniću iz PDP-a i Nebojši Vukanoviću. U prvom trenutku obezbjeđenje nije dozvolilo ulazak nijednom od njih trojice. Nakon petnaestak minuta ubjeđivanja Govedarica i Krunić su pušteni u zgradu, dok je Vukanović morao ostati ispred ulaza.

"Nije mi objašnjeno zbog čega mi nije dozvoljen ulazak iako imam potpuno istu punomoć kao i Govedarica i Krunić. Sramotno je da ja kao poslanik iz Trebinja ne mogu prisustvovati ovako važnoj sjednici. Ovo ustvari još jednom pokazuje strah i pravo lice režima Milorada Dodika", izjavio je medijima Vukanović.

Na svom blogu je naknadno objavio i rezultate današnjeg zasjedanja Skupštine akcionara. Naime, predstavnici državnog kapitala u HET-u su, barem za sada, odustali od dokapitalizacija, a zapravo od privatizacije ove kompanije, uz obrazloženje da je potrebno dodatno vrijeme za pripremu materijala. Vukanović je na svom blogu ovakvu odluku opisao kao veliku pobjedu nad aktuelnim vlastima u RS-u.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...