ERDOGAN ŽELI MIR: "Turska spremna da posreduje između Rusije i Ukrajine"

Ukazujući kako Turska ima dobre odnose sa Rusijom i Ukrajinom, Erdogan je najavio posjetu Kijevu u skorijoj budućnosti, a moguća je i posjeta Moskvi.

  • Svijet

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 0

"Turska je spremna da posreduje između Rusije i Ukrajine", izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

"Nećemo prihvatiti nemir u regionu. Želimo da mir prevlada i spremni smo uraditi svoj dio", rekao je on novinarima nakon džuma-namaza.

Upozorio je kako svaki oblik okupacije ili izbijanja rata predstavlja ozbiljnu prijetnju po regionalni mir.

Ukazujući kako Turska ima dobre odnose sa Rusijom i Ukrajinom, Erdogan je najavio posjetu Kijevu u skorijoj budućnosti, a moguća je i posjeta Moskvi.

Nastavljeni su diplomatski napori u cilju deeskalacije tenzija između Rusije i Zapada, a sve su oči uprte ponovo na granicu između Rusije i Ukrajine.

Rusija je optužena da je rasporedila 100.000 trupa nedaleko od ukrajinske granice, a Zapad je zabrinut da bi Moskva mogla planirati novu vojnu ofanzivu.

Kremlj je odbacio optužbe Zapada o invaziji, navodeći kako su snage tu radi vježbi.

 (Anadolu Agency) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...