ZA NJEGA JE TO IGRAČKA: Slonu se nije svidio Fordov SUV pa ga je prevrnuo (VIDEO)

U krajnjem činu vozač kaže suvozačici da "ih nazove“, a ona mu odvraća da "ne zna koga bi zvala“. 

  • Auto

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 0

Putnici u Fordovom SUV-u će posjet parku prirode pamtiti cijeli život.

A ono što im se dogodilo je najsličnije scenama iz Jurassic parka, ali je, umjesto T-rexa, u glavnoj ulozi jedan naizgled miroljubivi slon. Kako doznaje New York Post, incident se dogodio u parku prirode iSimangaliso Wetland u Južnoj Africi. Kako pokazuje kratki video, bijeli Ford SUV je iz nekog razloga zasmetao slonu koji se potom odlučio osobno obračunati s limenim uljezom. 

Video traje tek 16 sekundi, koliko je slonu bilo potrebno da okrene terenac na krov. Pažnju mu pritom nije odvraćala ni sirena iz drugog vozila, od kuda je događaj sniman. U krajnjem činu vozač kaže suvozačici da "ih nazove“, a ona mu odvraća da "ne zna koga bi zvala“. 

Nakon što je preokrenuo vozilo, slon se udaljio. Putnici u vozilu prošli su uz lakše tjelesne ozljede, ali svi su u vidnom šoku od bliskog susreta s najvećom kopnenom životinjom.

Trenutno se provodi istraga kako bi se utvrdilo šta je bio povod incidentu i ovako agresivnoj reakciji slona na terensko vozilo u prolazu. 

Inače, ovo nije prvi put da je kamerom zabilježen napad slona na vozilo. Prošlog septembra slon je napao autobus te je tada kljovama porazbijao stakla na njemu. 

(Index.hr)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...