INFO IZ ZAGREBA: Damir Mulaomerović će preuzeti košarkašku selekciju Hrvatske

Već u utorak bi trener Cedevite Junior trebao službeno naslijediti Veljka Mršića na klupi selekcije Hrvatske.

  • Sport

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 0

Hrvatska košarkaška reprezentacija je ostala bez selektora nakon odlaska Veljka Mršića, a Hrvatski košarkaški savez je pred teškim pitanjem, a to je s kim dalje? Hrvatska košarka je u naglom padu, reprezentacija već nekoliko godina stagnira.

Hrvatski košarkaški savez je u potrazi za novim rješenjem. Kako saznaju zagrebačke Sportske novosti, bivši selektor BiH,  Damir Mulaomerović će preuzeti klupu Hrvatske najkasnije početkom sljedeće sedmice.

Epilog je to razgovora sa bivšim hrvatskim reprezentativcem, ali i predstavnicima Cedevite Junior, gdje Mulaomerović ima trogodišnji ugovor.

Po svemu sudeći, Mulaomerović će formirati svoj stručni štab, a potom će krenuti operacija Švedska, koja je prvi protivnik u kvalifikacionoj grupi za Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Hrvatska je poražena od Slovenije i Finske, pa je dvomeč protiv Švedske prava prilika da se ova selekcija vrati na pobjednički niz.

Čeka se još službena objava HKS-a, a onda kreće kadrovska križaljka. Mulaomerovića čeka težak posao.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...