VUČIĆ SE VEČERAS OBRAĆA NACIJI: Govorit će sa ekskluzivne lokacije

Najavu novog atentata na Vučića  objelodanio je prije tri dana njegov politički otac Vojislav Šešelj u jutarnjem programu Pinka, te je istakao da Milo Đukanović i Radoje Zicer pripremaju likvidaciju Aleksandra Vučića.

  • Regija

  • 22. Jan. 2022  22. Jan. 2022

  • 8

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, već 34. put u 2022. godini, obratiće se večeras u naciji u 21 čas, ovoga puta, kako je poručeno, sa "ekskluzivne lokacije", povodom nove pripreme atentata na njega, najavljeno je na sajtu režimskog Pinka.

Javnost više ne može da nabroji koliko puta su pripremani atentati na predsjednik Srbije, a nakon svakoga "pokušaja" niko nije ni uhapšen niti optužen za tako teško krivično djelo. Kad god ne postoje novi izvori spinovanja, vlast kao "kec iz rukava" izvuče ugroženu bezbjednost Vučića za koju se gotovo uvijek tvrdi da je pokušaj atentata. Kao jedan od primjera je "atentat pripreman u Jajincima" prije 5 godina, za koji niko nije odgovarao, piše Direktno.rs.

Ova "najava" dolazi u isto vrijeme kada na društvenim mrežama Vučićev simpatizer prijeti predsjedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu i potpredsjednici Mariniki Tepić da će isprazniti pun šaržer u njih. Dok se za navodne atentatore ne zna ko su, ovaj čovjek nije krio svoje ime i zove se Danko Nikolić, a svoje prijetnje uputio je direktno na Tviteru.

Najavu novog atentata na Vučića  objelodanio je prije tri dana njegov politički otac Vojislav Šešelj u jutarnjem programu Pinka, te je istakao da Milo Đukanović i Radoje Zicer pripremaju likvidaciju Aleksandra Vučića.

- Iznosim vam samo golu informaciju, bez ikakve obrade i želim da navedem naše službe da se izjasne i da kažu da li je to istina ili nije - istakao je on.

Nakon Šešelja na scenu izlazi ministar policije Aleksandar Vulin, te potvrđuje Šešeljeve tvrdnje, ali ističe da je informaciju o pripremi atentata dobio MUP posredstvom Evropola dobio od pripadnika policije "jedne zemlje članice Evropske unije". Ova tvrdnja sama po sebi je sumnjiva, jer ispada da Vojislav Šešelj ima informacije brže nego MUP i da zna ono što znaju pripadnici policije "jedne zemlje članice Evropske unije".

Postavlja se pitanje kakva je Srbija država ako non stop kriminalci žele da ubiju predjsednika? Kako je moguće da nakon tolikog broja pokušaja atentata ne postoji ni jedna jedina osoba koja je uhapšena, optužena ili bar ispitivana u vezi ovako ozbiljnih tvrdnji?

Ostaje da se vidi šta će predsjednik večeras sa te "ekskluzivne lokacije" imati da kaže i da li će ovoga puta neko zaista biti uhapšen ili će, kao svaki put do sada, pokušaj atentata prohujati s vihorom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...