SPOJ NESPOJIVOG: Predstavljeni modni trendovi za jesen/zimu 2022./23. (FOTO)

Posebno trendi bit će spoj "vrišteće" ružičaste i narandžaste, no u igri zvanoj "color blocking" neće biti pravila pa će se spajati i do sada prema mnogima nespojive nijanse poput crvene i roze, zelene i plave i sličnih kombinacija.

  • Žena

  • 22. Jan. 2022  22. Jan. 2022

  • 0

Na Pariškoj sedmici mode koja je započela u srijedu predstavljena su modna pravila koja nas očekuju krajem godine - inspirišite se!

Modeli su prošetali najnovije kreacije vibrantnih boja kojima su dokazali da se kraj godine neće puno razlikovati od samog početka u kojem kolorit igra glavnu ulogu.

image

Narandžasta i ružičasta bit će hit kombinacija.

image

Modeli su na pariškoj Sedmice  mode prošetali hitove modne sezone 2022./23.

Žive boje, nijanse koje podižu raspoloženje i energiju i koloristička igra na modnoj sceni će biti prisutna više nego ikada prije, no sami komadi koje ćemo spajati u najodvažnije kombinacije bit će uglavnom jednobojni, a od uzoraka će glavnu riječ voditi tartan, crne tačkice i zebra uzorak.

image

Zebra uzorak bit će visoko na ljestvici modnih trendova.

Posebno trendi bit će spoj "vrišteće" ružičaste i narandžaste, no u igri zvanoj "color blocking" neće biti pravila pa će se spajati i do sada prema mnogima nespojive nijanse poput crvene i roze, zelene i plave i sličnih kombinacija.

Baš kao što je i Institut za boje, Panteone najavio, ovom će godinom vladati plavo-ljubičasta Very Peri koja simbolizira žilavost i vjeru u budućnost i lila koja odlično izgleda na odijelima, haljinama pa čak i modnim dodacima te se divno kombinuje s tirkiznom i žutom koja će također dominirati u trendi kombinacijama, piše Gloria.hr.

Vruće ružičasta i grimizna obilježit će modno odvažne kombinacije, dok će nijansa "slane karamele" biti rezervisana za klasičarke, a "mistična nebesko plava" za one koje se usuđuju odmaknuti od nude palete boja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...