PETAR KOJI JE NESTAO PRIJE 30 GODINA PRONAĐEN ŽIV I ZDRAV: Otišao bez pozdrava, evo gdje je živio

Petar Marčinko se kao 39-godišnjak u aprilu 1992. iskrcao s broda ‘Dubrovnik’ u španskom Gijónu i otada mu se izgubio svaki trag.

  • Hronika

  • 23. Jan. 2022  23. Jan. 2022

  • 0

Pomorac Petar Marčinko koji je iz Čepikuća nestao prije 30 godina živ je i nalazi se u Španiji.

Upravo je ove sedmice Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj stigla potvrda međunarodnih institucija s kojima su sarađivali na provjeri dokumenata koji su se 30 godina nakon Marčinkova nestanka misteriozno pojavili u Policijskoj stanici Ston na njegovo ime.

O ovom pronalasku DuList pisao je u svom printanom izdanju sredinom decembra, a tada su iz Policijske uprave istakli da su dokumente zaprimili službenim putem preko Ambasade Hrvatske u Španiji te da je potrebno utvrditi Marčinkov identitet i vjerodostojnost pristiglih dokumenata.

alt

Kako je DuList doznao iz Policije, porodica je obaviještena o Marčinkovu pronalasku i potvrdi identiteta te će on biti izbrisan iz evidencije nestalih osoba. Javnosti su kao i Marčinkovim sumještanima u Čepikućama još uvijek ostali skriveni motivi njegova odlaska i ostanka u Španiji preko 30 godina bez da se javio svojima ili se pak poželio vratiti kući.

Petar Marčinko se kao 39-godišnjak u aprilu 1992. iskrcao s broda ‘Dubrovnik’ u španskom Gijónu i otada mu se izgubio svaki trag. U rodnim Čepikućama više ga iza toga nisu nikada vidjeli te su im glavama prolazile razne pretpostavke pa čak i onaj najcrniji scenarij – da više nije među njima.

DuList je sredinom decembra posjetio Marčinkove rodne Čepikuće tragom informacije o pronađenim dokumentima te su nam tada njegovi sumještani o njemu istaknuli sve najbolje. Svi su se nadali da su dokumenti zaista njegovi i da je živ. Vijest o njegovu pronalasku će ih itekako razveseliti, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...