OPASNA ŠEŠELJIZACIJA SRBIJE: Vučićev SNS formira odbore Srpske radikalne stranke?

"To nekadašnji radikali, sada naprednjaci, postavljaju svoje provjerene ljude kako bi nakon izbora zakazanih za 3. april imali podršku", kaže osoba koja je dobro upućena u dešavanja.

  • Regija

  • 23. Jan. 2022  23. Jan. 2022

  • 1

Da li SNS formira odbore SRS-a po Srbiji, posljednjih dana pitaju se građani Toplice, jer je prije par dana bivša narodna poslanica SRS-a Vesna Vukajlović Nikolić posjetila Blace i Prokuplje i čak bila gost predsjednicima ovih sredina, koji su iz redova SNS-a. Iz više izvora, Direktno.rs saznaje da SRS pokušava okupiti nekadašnje članove i formira nove odbore, a u tome im pomaže SNS, posebno oni članovi koji su potekli iz redova radikala.

Nezvanično se saznaje, od ljudi koji su prisustvovali sastanku Vukajlović sa gradonačelnikom Prokuplja Milanom Aranđelovićem i nekadašnjim radikalima, da su svi zajedno predložili jednu osobu za novog predsjednika SRS-a u Prokuplju, ali je on morao odbiti funkciju.

Prokupački naprednjaci ponudili su i nove prostorije za radikale, odnosno zgradu u centru gdje su smješteni SPS i DSS. Za izvorne radikale ovo je bio šok i oni ne žele u njemu učestvovati. Slično je bilo i u Blacu, gdje se kao mogući predsjednik odbora radikala pominje mladić koji je unuk člana Opštinskog vijeća u Blacu iz redova SNS-a.

"SNS formira odbore SRS-a u Toplici i to preko Vukajlović, koja je posjetila Prokuplje i Blace. To nije ništa novo i zbog tih mešetarenja sam i napustio SRS, čiji sam član bio od 2014. godine", kaže Zvezdan Ristić iz Kuršumlije koji je bio predsjednik Okružnog odbora topličkih radikala do 2020. godine.

Vukajlović je posjetila i Kuršumliju, te i tamo okuplja bivše članstvo radikala. Ristić misli da će se slično desiti i u Žitorađi, jer je sadašnji naprednjak i predsjednik opštine Ivan Stanojević nekadašnji predsjednik OO SRS Žitorađa.

"To nekadašnji radikali, sada naprednjaci, postavljaju svoje provjerene ljude kako bi nakon izbora zakazanih za 3. april imali podršku", kaže osoba koja je dobro upućena u dešavanja.

U Blacu je posredno potvrđeno za Direktno.rs da se sastanak dogodio i da se Vukajlović sastala sa općinskim rukovodstvom. Ona nije odgovarala na SMS poruke koje su joj uputili novinari ovog portala na broj telefona koji koristi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...