MIJATOVIĆ OTVORENO: „Ovo je jedini garant da više niko nikada poput Milorada Dodika neće moći ući u direktan napad na ustavni poredak BiH…“

Potpuno je jasno da će glasovi ove opozicije odlučiti i ko će iz Republike Srpske u Predsjedništvo BiH, ali i ko će biti i predsjednik Republike Srpske, poručio je Mijatović.

  • Mini market

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 3

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović poručio je kako Pokret za državu ključ vlasti u bh. entitetu Republika Srpska na predstojećim izborima.

"Ostalo je još osam mjeseci do Opštih izbora u BiH, jedini aktivan bh. projekat je još uvek neformalna koalicija Pokret za državu, koja okuplja sve političke stranke kojima je neupitan suverenitet i integritet BiH u entitetu Republika Srpska.

Ova koalicija je jedini garant da više niko nikada poput Milorada Dodika neće moći da uđe u direktan napad na Ustavni poredak BiH.

Bez poslanika ove koalicije ni Dodik ni opozicija neće imati većinu za formiranje vlasti, a potpuno je jasno da će se ova dva bloka do kraja takmičiti ko je veći nacionalista do samih izbora.

Potpuno je jasno da će glasovi ove opozicije odlučiti i ko će iz Republike Srpske u Predsjedništvo BiH, ali i ko će biti i predsjednik Republike Srpske.

Nedjelje ispred nas će pokazati i iskrenost svih u okviru ove koalicije, javnosti će biti vrlo jasno da li je BiH prioritet ili lični i stranački interesi.

Takođe, bh. dijaspora će sada imati priliku da pokaže istinski patriotizam jer sad po prvi put može da glasa za jednu listu svih bosanskohercegovačkih stranaka.

Dakle, oktobar je mjesec odluke i mjesec istine za sve nas, u oktobru će biti konačno jasno ima li ili nema Bosne i Hercegovine u entitetu Republika Srpska", poručio je Mijatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...