POTVRĐENO IZ PREDSJEDNIŠTVA BOSNE I HERCEGOVINE: Komšić u govoru pred Vijećem EU o smanjivanju ovlasti Doma naroda

Posebno će biti govora o nejednakoj vrijednosti glasa u odlučivanju u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

  • Politika

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 6

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u utorak će se obratiti Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, povodom 20. godina od prijema Bosne i Hercegovine u Vijeće Evrope.

Komšić će u govoru povodom dvadesete godišnjice od prijema Bosne i Hercegovine u Vijeće Evrope pozvati na provođenje svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, kako bi se ostvarila jednakopravnost svih građana i otkonila postojeća diskriminacija u ustavnom sustemu Bosne i Hercegovine, saznaje Patria.

Posebno će biti govora o nejednakoj vrijednosti glasa u odlučivanju u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, saznaje Patria u Kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Također, kako se saznaje, predsjedavajući Komšić će pozvati na usklađivanje ovlasti domova naroda i predstavničkog doma, budući da je to i preporuka Evropske komisije za demokratiju kroz pravo, odnosno Venecijanske komisije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...