DODIK POGOĐEN VIJESTIMA IZ SRBIJE: "Ovo je veliki i nenadoknadiv gubitak za sav vjerujući srpski pravoslavni narod..."

Stiglo saopćenje iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

  • Vijesti

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 2

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram najdubljeg saučešća povodom smrti episkopa šabačkog Lavrentija, ističući da je odlazak vladike veliki i nenadoknadiv gubitak za sav vjerujući srpski pravoslavni narod i za Srpsku pravoslavnu crkvu.

"Sa velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o upokojenju episkopa Lavrentija. Ostat će upamćen kao veliki srpski arhipastir koji je cijelim svojim bićem i vlastitim primjerom širio hrišćansku duhovnost i vjeru i istinski služio Bogu i Crkvi. Neka Bog podari spokoj njegovoj duši u carstvu nebeskom", poručio je član Predsjedništva BiH.

Dodik je telegram saučešća uputio Svetom arhijerejskom Sinodu SPC-a, sveštenstvu, monaštvu, vjernicima i Eparhiji šabačkoj, saopćeno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Episkop šabački Lavrentije upokojio se u 87. godini. Bio je najstariji episkop i po godinama i po episkopskom stažu dugom 54 godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...