TJESTENINA SA PARADAJZOM: Brzo, jednostavno, jeftino i bez...

(...) viška kalorija.

  • Gastro

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 0

SASTOJCI:

500 gr tjestenine

250 ml passate (prerađeni paradajz)

veliki luk

2 čehne bijelog luka

svježi bosiljak

maslinovo ulje

so

biber

PRIPREMA:

1. Luk sitno isjeckajte pa dodajte bijeli luki popržite na tavi sa maslinovim uljem.

2. Dodajte passatu i kuhajte dok višak vode ne ispari.

3. Dodajte zatim sitno sjeckani svježi bosiljak, so i biber.

4. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju pa prelijte sosom.

5. Pomiješajte i servirajte.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...