NINDŽA USKORO STIŽE NA SUD: Policije RS i Njemačke otkrile pakleni plan

Marošlić je označen kao veoma opasna osoba, koja je boravi u Njemačkoj, a mjesto prebivališta ima u BiH i zbog čega mu je  krajem prošle godine produžen pritvor.

  • Hronika

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 1

Nedžadu Marošliću, zvanom Nindža, uskoro bi trebalo da počne suđenje nakon što je policija u njegovoj kući u Bijeljini otkrila pravo ilegalno skladište oružja i vojne opreme, potvrđeno je za Srpskainfo.

Marošlić je označen kao veoma opasna osoba, koja je boravi u Njemačkoj, a mjesto prebivališta ima u BiH i zbog čega mu je  krajem prošle godine produžen pritvor.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je protiv Marošlića podiglo optužnicu zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kod njega je tom prilikom pronađeno na desetine puška, mitraljezi, na desetine hiljada metaka, noževi i druge stvari.

Vikendica u Janji kod Bijeljine Marošlića pretresena je početkom marta prošle godine i tom prilikom policija je pronašla i veću količinu vojne municije i vojne opreme, uključujući uniforme, pancire, šljemove i kape, a čije izrađivanje, nabavljanje, nošenje ili držanje građanima uopšte nije dozvoljeno.

Akciju protiv Marošlića u martu su izveli  pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Graničnom policijom BiH.

Izvor Srpskainfo otkriva da su u akciji, koja je bila usmjerena protiv Marošlića, bili uključene bezbjednosne agencije iz više države, što je rezultovalo i pronalaskom ogromne količine oružja i municije kod njega.

– Između ostalog, u istrazi je učestvovala i Njemačka koja je također imala određena operativna saznanja za Marošlića. Oružje je bilo veoma dobro sakriveno. On je imao vikendicu u Janji kod Bijeljine, a koja se nalazi na obali rijeke Drine. U zidove vikendice on je sakrio oružje i municiju i sazidao da se ne može primijetiti. Na sreću policija je imala informacije, gdje je oružje sakriveno – kaže naš izvor.

On dodaje da je pronađeno oružje bilo u veoma dobrom stanju, odnosno da je sve bilo podmazano i moglo se odmah i koristiti.

– Nije poznato kako je Marošlić nabavio oružje, ali ni koja je bila njegova namjera i šta je planirao sa njim. Prema nekim mišljenjima, ovde se moglo raditi i o terorizmu, ali je slučaj okarakterisan kao nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija – ističe naš sagovornik.

U Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina rekli su da je optužnicu protiv Marošlića potvrdio Osnovni sud u tom gradu.

– Optuženi je u skrivenim i uzidanim mjestima u stambenom i tavanskom prostoru držao oružje, municiju i druga borbena sredstva i to sedam poluautomatskih pušaka, četiri puškomitraljeza „M72“,  jedan snajper „M76“ sa ruskom optikom marke „Vikl“ , kao i jedan snajper „Zastava Kragujevac“ sa optikom marke „Zrak“ – navedeno je u optužnici.

Osim toga kod njega je pronađeno i 11 automatskih pušaka „M70“ i jedna  automatska puška nepoznatnatog proizvođača.

– U pretresima su nađena i dva automata “M56“, jedan automat „M49/57“ , jedna  puška „M48“, kao i puška model „CE43“ i karabin „Gorenje puškarna Kranj“. Nađena su dva krateža lovačke puške, kao i mehanizam za okidanje automata nepoznatog proizvođača – precizirano je u optužnici.

Kada je riječ i o municiji, do sada veće količine municije nisu zaplijenjene kod jedne osobe.

Prilikom pretresa vikendice Marošlića policija je pronašla 30.184 metka različitog kalibra, 285 okvira za municuju od različitog oružja, 40 komada rapova i vojnih torbi.

– Nađena su i tri prigušivača za automatsko oružje, osam elektičnih detonatorskih kapisli, jednu mašinu za punjenje redenika municije za mitraljez, 26 komada tromblonskih nastavka za automatsku i poluautomatsku pušku, kao i 12 noževa za puške – piše u optužnici koja ja podignuta protiv Marošlića.

Nakon hapšenja Marošlića oglasio se tada i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je izrazio zabrinutost zbog pronalaska velike količine naoružanja i vojne opreme u Janji.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...