JESU LI NA STOLU SANKCIJE: Visoki predstavnik hitno putuje u Njemačku, u srijedu je na redu...

Država se ne smije dijeliti i potrebno spriječiti "vrući sukob", upozorio je nedavno visoki predstavnik Christian Schmidt.

  • Vijesti

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 2

O situaciji u Bosni i Hercegovini bit će razgovarano u srijedu i u Bundestagu, kada će visoki predstavnik Christian Schmidt podnijeti Izvještaj njemačkim zastupnicima, piše Federalna televizija.

Upravo se čeka reakcija Njemačke, ali i cijele Evropske unije kada je riječ o sankcijama pojedinicima u našoj zemlji. Prije svega, Miloradu Dodiku.

Schmidt je u intervjuu za njemački medij izjavio da smatra da se može postići jednoglasnost u Evropskoj uniji u vezi s tim. Još jednom je upozorio da se država ne smije dijeliti te da je potrebno spriječiti, kako je rekao, "vrući sukob".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...