NOVI PROBLEMI ZA BRITANSKOG PREMIJERA: Johnsona zbog proslave rođendana istražuje i...

Londonska policijska povjerenica Cressida Dick objavila je da policija kreće s istragom.

  • Svijet

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 0

Novi problem za britanskog premijera Borisa Johnsona. Policija će istražiti kršenje epidemijskih mjera u vrijeme lockdowna u njegovoj rezidenciji, nakon što je dobila unutrašnji izvještaj o nizu okupljanja.

Johnson se bori za politički opstanak nakon novih optužbi da je kršio mjere opće karantene koje je sam uveo, učestvujući na rođendanskoj proslavi u Downing Streetu u vrijeme zabrane okupljanja u zatvorenim prostorima u 2020. Ta je proslava posljednja na listi okupljanja u Downing Streetu, uključujući ono u javnosti poznato kao ‘donesite svoju cugu’ slavlje, za koje je Johnson rekao da je smatrao da se radi o radnom događaju. 

Londonska policijska povjerenica Cressida Dick objavila je da policija kreće s istragom.

„Mogu potvrditi da Met (gradska policija) sada istražuje nekoliko događaja koji su se održali u Downing Streetu i Whitehallu u posljednje dvije godine, u svjetlu mogućih kršenja COVID-19 mjera“, rekla je.

Ta bi istraga mogla odgoditi onu unutrašnju koju je zatražio Johnson, a čiji se rezultati očekuju kasnije ove sedmice i smatraju se ključnima za Johnsonovu budućnost na funkciji premijera, navodi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...