ZIMA, ZIMA, E PA JAŠTA JE: Sarajlije neće ostati bez grijanja

Iz Vlade dodaju da je u posljednja tri dana za Kanton Sarajevo isporučeno 215.000 kubika plina manje u odnosu na garantovane količine.

  • Društvo

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 0

Vlada Kantona Sarajevo neće dozvoliti da građani ostanu bez grijanja, uprkos političkom pritisku sa federalnog nivoa, osnovna je poruka sastanka članova Vlade Kantona Sarajevo sa čelnicima “Sarajevogasa” i “Toplana” koji još traje.

Iz Vlade dodaju da je u posljednja tri dana za Kanton Sarajevo isporučeno 215.000 kubika plina manje u odnosu na garantovane količine.

Kako je rečeno na sastanku, manjak je nastao zbog nepredviđenog povlačenja 150.000 kubika plina od strane “ArcerolMittala”, na ime navodnog remonta.

„Energoinvest” u ovom trenutku traži da građani Kantona Sarajevo plaćaju tržišnu cijenu gasa za dodatne količine, a koja je četiri puta viša od ugovorene, dok “Arcelor Mittal” dodatne količine plaća po nižim, ranije ugovorenim cijenama, prenose agencije.

"Vlada KS neće dozvoliti da taj udar podnesu sami građani“, navodi se u saopćenju Vlade Kantona Sarajevo.

Trenutno u Sarajevu 70 posto kotlovnica radi na alternativnim gorivima, zbog reduciranih količina plina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...