BIO ŽESTOKI ANTIVAKSER: Olimpijac umro od korone u 51. godini

Vakcinu je primio dvije sedmice prije nego što je završio u bolnici, a to nije bilo dovoljno da lijek na vrijeme pruži adekvatnu zaštitu njegovom organizmu.

  • Hronika

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 1

Osvajač zlatne medalje na karikama na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine Szilveszter Csollany preminuo je nakon što je prošlog mjeseca hospitaliziran zbog koronavirusa.

Sudeći po njegovim objavama po Facebooku, Csollany se protivio vakcinaciji. Dijelio je razne antivakserske objave s drugih profila, a jedna takva je i vijest s rumunskog portala Informatialibera, u čijem naslovu stoji da su izraelske vakcine veliki promašaj i da veliki broj ljudi koji su primili treću dozu završava u bolnicama.

Ipak, mađarski Blikk je objavio da je Csollany primio vektorsku vakcinu Janssen, ali tek kad se početkom novembra razbolio od koronavirusa. Vakcinu je primio dvije sedmice prije nego što je završio u bolnici, a to nije bilo dovoljno da lijek na vrijeme pruži adekvatnu zaštitu njegovom organizmu.

Csollany je 2002. osvojio i zlato na Svjetskom prvenstvu u Debrecenu, a sa svjetskih prvenstava ima i pet srebrnih medalja. Mađarska ga je 2000. godine izabrala za sportaša godine u ovoj zemlji. Povukao se 2004. godine i postao trener dječije gimnastike, navodi N1.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...