"IZNESENA JE NEVJEROVATNA KOLIČINA LAŽI I UVREDA": Ministrica Turković odgovorila delegatu u Domu naroda Parlamenta BiH

Dodala je da se o tome ne zna mnogo, jer se nikada time nije hvalila, niti u prsa busala.

  • Mini market

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 5

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković reagirala je na izjave delegata u Domu naroda Parlamenta BiH Zlatka Miletića.

Kazala je da je proteklih dana velika količina laži iznesena na njen račun.

-Nevjerovatna je količina laži, uvreda i jezika mržnje iznesena posljednjih dana protiv mene. Prešutjela sam, jer je posve jasno da je u pitanju hibridni rat koji se vodi protiv svih onih koji se bore za Bosnu i Hercegovinu. Ali, zvaničnici, ljudi poput Zlatka Miletića, delegata u Domu naroda BiH, ne bi smjeli sebi dozvoliti da iznose neprovjerene i netačne informacije. Gospodine Miletiću, za vašu informaciju, ja sam se 1992. godine uoči početka agresije, sa troje djece, iz ugodnosti Australije gdje sam bila uspješan pravnik-kriminalista, sa sigurnošću koju mi je davala porodica majke Katarine Kraus koja je živjela u Australiji od šezdesetih godina, dobrovoljno vratila u BiH i Sarajevo, stavila se na raspolaganje državi i narodu u gradu pod opsadom. Radila sam poslove od kojih su mnogi muškarci koji danas iznose laži i objede bježali i skrivali se. Na to sam ponosna – navela je Turković.

alt

Dodala je da se o tome ne zna mnogo, jer se nikada time nije hvalila, niti u prsa busala.

-Smatrala sam to svojom dužnošću. Informacije o svojoj imovini sam prilikom stupanja na dužnost obznanila u cijelosti. Nisu to jedine laži koje su o meni iznesene, lagalo se o mojim primanjima, mojoj porodici, nehumano vrijeđalo kao osobu, pa i ženu i sve je sakriveno iza plašta kritike zbog manjeg dijela intervjua koji glasni kritičari u cijelosti nisu ni pogledali. Sigurna sam da Vi gospodine Miletiću dobro razumijete elemente specijalnog rata koji se vodi protiv naše države koja “da bi se lakše dezintegrisala mora da bude disfunkcionalna, a narod nezadovoljan kako ne bi vidio svrhu dalje borbe za BiH”. Nije, gospodine Miletiću, razlog napada nešto što sam rekla, a što svako dobronamjeran može potpuno jasno razumjeti, već zato što sam i danas na istoj liniji na kojoj sam bila i ’92 – poručila je Turković, piše Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...