ZAŠTO SU IZETBEGOVIĆ I ČOVIĆ POZVANI NA SJEDNICU NSRS-a: Razlog može biti samo jedan…

Predsjednik SDS-a, Mirko Šarović, smatra da se zovu oni s kojima treba da se dogovore da li će, ili ne, ići u obnovu rada u Parlamentarnoj skupštini BiH

  • Vijesti

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 17

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović je izjavio da iza poziva predsjednicima SDA i HDZ-a BiH Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da se obrate na sjednici Narodne skupštine RS, vjerovatno postoji neki skriveni scenariji, a čisto sumnja da je taj poziv došao iz glave Nedeljka Čubrilovića.

On kaže da se postavlja pitanje po kom osnovu su Izetbegović i Čović pozvani.

- Ne vidim razloga da se oni pozivaju povodom ovakve vrste pitanja koja su na dnevnom redu NSRS. Isto tako postavlja se pitanje, ako se pozivaju predsjednici dvije stanke iz Federacije BiH, zašto su izostavljeni predstavnici i drugih parlamentarnih stranka. Ako ne zovu sve, onda su Izetbegovića i Čovića vjerovatno pozvali u svojstvu koalicionih partnera u vlasti na nivou BiH, smatra Šarović.

Očigledno je, kaže Šarović, da zovu one s kojima treba da se dogovore da li će, ili ne, ići u obnovu rada u Parlamentarnoj skupštini BiH,  prenosi Fena.

- Ne vidim neki drugi razlog jer u pitanju nije neka svečanost ili nešto slično, istakao je Šarović. 

Predsjednik SDS je ocijenio da su razgovori o izmjeni izbornog zakonodavstva do kojih će doći narednih dana posljednja šansa za postizanje dogovora o ovom pitanju.

- Mi smo dobili poziv na razgovore u kojima će učestvovati Matthew Palmer, specijalni izaslanik SAD za izbornu reformu u BiH i predstavnici EU. Stav SDS-a je da su male šanse da se usvoji veliki paket. Smatramo da je jedina šansa da se usvoje izmjene i dopune Izbornog zakona o kojima se generalno svi slažemo, a to je unapređenje izbornog procesa kako bi bio fer i pošten i kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri ispoštovala volja građana, istaknuo je Šarović, saopćeno je iz Sektora za politiku i medije SDS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...