SRAMNO PRAVDANJE PREMIJERKE SRBIJE: "To nisam čula kao nešto što je upućeno Srbiji!"

SRAMNO PRAVDANJE PREMIJERKE SRBIJE: Navodi Borrella o veličanju genocida i zločina nisu upućeni direktno Srbiji.

  • Regija

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 5

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Bruxellesu da su tokom sastanaka sa evropskim zvaničnicima svi čestitali na rezultatima referenduma o ustavnim promjenama i istakli njihov značaj za reforme u oblasti vladavine prava.

Upitana o izjavama visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i sigurnosti Josepa Borrella o poricanju genocida, Brnabić je rekla da to nije čula kao nešto što je upućeno direktno Srbiji.

„Nismo na sastancima direktno razgovarali o tome, ja to nisam čula kao nešto što je upućeno direktno Srbiji, čula sam kao generalnu konstataciju i dio evropskih vrijednosti, kao nešto što je važno za čitav Zapadni Balkan, a ne kao nešto što je upućeno Srbiji i ne pronalazim Srbiju u tome“, kazala je Brnabić.

Govoreći o sastanku sa novom predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom i o njenom stavu o proširenju EU, rekla je da je on u saglasnosti sa stavom Evropske komisije da je agenda proširenja jedna od najvažnijih stvari.

Brnabić je rekla da odnos prema Srbiji pokazuje i to što je prvi zvanični sastanak Metsole u Bruxellesu otkako je postala predsjednica Evropskog parlamenta bio sa srbijanskom delegacijom.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...