ČENGIĆ MATIRAO CVITANOVIĆA: On bi o izborima a ni sa kompenzacijske liste nije uspio ući u Parlament...

Ove sedmice se pod patronatom SAD i EU nastavljaju razgovori oko Izbornog zakona BiH, a stavovi stranaka oko HDZ-a su i dalje nepromijenjeni u odnosu na ranije i insistiraju na legitimnom predstavljanju, dok s druge strane većina probosanskih stranaka traže da se reformom obuhvate presude Evropskog suda za ljudska prava i bh. sudova. 

  • Mini market

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 0

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Irfan Čengić reagovao je na društvenim mrežama na izjave lidera HDZ-a 1999 Ilije Cvitanovića, podsjetivši da je Cvitanović čovjek koji ni sa kompenzacijske liste nije uspio ući u Parlament BiH. 

"E čuj on priča da je čovjek sa stotinama hiljada glasova ukrao poziciju. Ilija Cvitanović kao predsjednik stranke sebe stavio za nosioca kompenzacione liste za Parlament, i pazi sad NIJE UŠAO u Parlament BiH ni sa kompenzacije", poručio je Čengić. .

"I on bi pričao o izborima, podršci naroda i legimitetu", upitao se na kraju svoje reakcije SDP-ov zastupnik. 

Podsjećamo, ove sedmice se pod patronatom SAD i EU nastavljaju razgovori oko Izbornog zakona BiH, a stavovi stranaka oko HDZ-a su i dalje nepromijenjeni u odnosu na ranije i insistiraju na legitimnom predstavljanju, dok s druge strane većina probosanskih stranaka traže da se reformom obuhvate presude Evropskog suda za ljudska prava i bh. sudova. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...