FORTO SE JAVIO SA SKIJANJA U FRANCUSKOJ: "Izgradili smo sistem da se ničije odsustvo ne osjeti"

Naveo je i kako se njegovo odsustvo ne osjeti na radu izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo.

  • Mini market

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 3

Nakon što je portal Klix.ba objavio informaciju da je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto na godišnjem odmoru na francuskim Alpama, oglasio se i sam Forto kazavši kako se izgradio sistem da se se ničije odsustvo ne može odraziti na funkcionalnost Vlade KS.

"Uzeo sam pet dana godišnjeg odmora. U redovnoj sam komunikaciji sa članovima Vlade i svojim saradnicima", objavio je Forto na svojoj Facebook stranici. Naveo je i kako se njegovo odsustvo ne osjeti na radu izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo.

"Izgradili smo sistem rada i povjerenja da se bilo čije odustvo ne može odraziti na funkcionalnost Vlade KS pa tako niti na njenu sposobnost da pravovremeno i adekvatno odgovorimo na krize ali i na svakodnevne političke podvale", kazao je on.

Portal Klix.ba ranije je objavio kako Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo iz Naše stranke, nije u Bosni i Hercegovini iako njegov kanton potresaju ozbiljna pitanja i afere, prije svega nestašica gasa, kao i rasprava o ponderima, odnosno zakonu o pripadnosti javnih prihoda.

Forto se nalazi na skijanju na francuskim Alpama, a društvo mu pravi najbolji prijatelj načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...