MIRKO ŠAROVIĆ IZAŠAO SA SASTANKA: "Ovo je posljednja šansa..."

"Razgovarali smo o izbornom procesu i reformama koje se pripremaju godinu dana. Ovo je na neki način posljednja šansa jer ako se sada ne pokrenu i ne napravi dogovor ulazimo u izbornu godinu sa starim zakonom", rekao je predsjednik SDS-a.

  • Vijesti

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 3

Ovo je na neki način posljednja šansa za reforme izbornog zakona, koje se pripremaju posljednjih godinu dana, poručio je večeras u Sarajevu predsjednik SDS-a Mirko Šarović nakon sastanka sa predstavnicima SAD-a i EU u zgradi Delegacije EU u BiH.

"Razgovarali smo o izbornom procesu i reformama koje se pripremaju godinu dana. Ovo je na neki način posljednja šansa jer ako se sada ne pokrenu i ne napravi dogovor ulazimo u izbornu godinu sa starim zakonom. Mislim da je napravljen pomak koji daje šansu i perspektivu da se može uspjeti. Mislim da su presudni naredni dani i pitanja koja se odnose na FBiH. Dobili smo jedan paket ili set pitanja ili odredbi zakona koji bi se mijenjao uključujući i ustav, a to je ono što smo prošli proteklih mjeseci", rekao je Šarović.

Šarović kaže da će pregledati taj dokument i dati svoju riječ.

"To je transparetnost izbornog procesa, pitanja koja se odnose na biračka mjesta, brojanje glasova i druga unapređenja. Najvažnije su odredbe koje se odnose na izbor članova Predsjedništva BiH, a nas je najviše interesovalo rješenje koje smo zastupali, a to je izbor člana Predsjedništva BiH iz RS-a bez nacionalne odrednice, a odnosi se isto na FBiH čime bi se implementirala presuda Sejdić-Finci", poručio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...