OGLASILA SE MINISTRICA TURKOVIĆ: “Negiranje holokausta i genocida je uvreda za preživjele”

"Dugujemo im da učinimo sve što je u našoj moći da se zaustavi poricanje, relativizacija ili pogrešno tumačenje najmračnijih dana ljudske historije. Ovo je naša obaveza prema svim žrtvama ovih gnusnih zločina", napisala je Bisera Turković.

  • Društvo

  • 27. Jan. 2022  27. Jan. 2022

  • 0

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na holokaust preko društvenih mreža se oglasila ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

"Danas kada se sjećamo i odajemo počast svim žrtvama holokausta, jednog od najgorih zločina protiv čovječnosti, još uvijek postoje zle sile koje aktivno pokušavaju da minimiziraju istinu i otvoreno negiraju i veličaju osuđene ratne zločince.

Nažalost, ovi postupci postavljaju pozornicu i nagovještavaju ponavljanje najmračnijih dana naše historije.

Poricanje holokausta i genocida prema presudi međunarodnih sudova predstavlja uvredu za preživjele holokausta i genocida. Dugujemo im da učinimo sve što je u našoj moći da se zaustavi poricanje, relativizacija ili pogrešno tumačenje najmračnijih dana ljudske historije. Ovo je naša obaveza prema svim žrtvama ovih gnusnih zločina", napisala je Bisera Turković.

Today as we remember and give our respects to all the victims of the Holocaust, one of the worst crimes against...

Objavljuje Bisera TurkovicČetvrtak, 27. siječnja 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...