I NAŠA STRANKA SE POVUKLA IZ NASTAVKA PREGOVORA; KOJOVIĆ: "Jasno je da građanska, evropska BiH nema šansu u Neumu"

Prema njegovim riječima, pogrešno je rješenje tražiti u krugu koji je bilo ponuđeno, prijedlog da se ne zadire u RS i da semora zadovoljiti zahtjevima Dragana Čovića.

  • Politika

  • 27. Jan. 2022  27. Jan. 2022

  • 1

Predrag Kojović, državni parlamentarac Naše stranke kazao je danas nakon sastanka sa Matthew Palmerom i Angelinom Eichorst, međunarodnim predstavnicima za izbornu reformu, da su do danas imali nade da će se desiti izborne promjene, međutim, od danas izlaze iz pregovora.

"Mi smo ostali u ovom procesu sve do ovog sastanka jer smo mislili da imamo veliku odgovornost s obzirom da je naš prijedlog ustavnih promjena prošao komisijsku fazu. Nakon ovoga sastanka, jasno je da opcija građanske BiH nema realnu šansu u Neumu i da se o njoj ne može ravnopravno razgovarati", naveo je Kojović.

Prema njegovim riječima, pogrešno je rješenje tražiti u krugu koji je bilo ponuđeno, prijedlog da se ne zadire u RS i da semora zadovoljiti zahtjevima Dragana Čovića.

"Prijedlozi koje će razmatrati u Neumu su na tom tragu i mi smo se povukli. Mi moramo imati izbore i apelujem da građani o izborima razmišljaju kao o referendumu. Ono što smo dobili u ovim pregovorima nije korak naprije, nego korak nazad u najboljem slučaju, segmentiranje ovog stanja koje imamo", zaključio je, prenosi Radiosarajevo.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...