POSLJEDNJI ISPRAĆAJ: Emotivni govor Akijeve kćeri Dine - "Begaj, tata..."

"Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovjek", rekla je shrvana Dina.

  • Estrada

  • 27. Jan. 2022  27. Jan. 2022

  • 2

Aki Rahimovski posljednji je put ispraćen na zagrebačkom Mirogoju. Na sprovodu su se okupili brojni prijatelji i kolege te članovi porodice.

Emotivni govor njegove kćeri Dine dirnuo je mnoge do suza.

"Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovjek", rekla je shrvana Dina.

"Hvala ti, tata, što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde, begaj, tako si mi govorio, begaj, kćeri. Begaj, tata, jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i nitko kao ti", poručila je. 

"Volim te, tata", zaključila je svoj govor.

Zatim je krenula pjesma I Did It My Way. Akijevu fotografiju na sprovodu nose njegovi unuci.

Brojni hrvatski muzičari došli su se posljednji put oprostiti od Akija. "Tužna je naša ulica otkad nisi tu... Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju", piše ispred odra uz Akijevu fotografiju. Riječ je o stihovima iz pjesme Parnog valjka "Moja je pjesma lagana", piše Index.hr.

Aki Rahimovski preminuo je u 67. godini.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...