POZNAT DATUM POSEBNE SJEDNICE NSRS-a: Čović usmeno potvrdio da dolazi

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je rekao da je "šteta što je Izetbegović odbio poziv"

  • Vijesti

  • 28. Jan. 2022  28. Jan. 2022

  • 6

Posebna sjednica NSRS-a će biti održana 1. februara, a ponuđeno je 20 minuta obraćanja predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću i predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću, kao i predsjednicima političkih stranaka.

Tema sjednice će biti situacija u BiH.

Opozicija, kako javljaju Nezavisne novine, kaže da su prilikom glasanja bili uzdržani.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je rekao da je pozvao Izetbegovića i Čovića kao predsjednike jer imaju poslanike u NSRS-u i da smatra da je potreban dijalog u BiH.

Rekao je da je šteta što je Izetbegović odbio poziv, ali je dodao da je Čović usmeno potvrdio da će doći na posebnu sjednicu.

Dodao je da se nije konsultovao s ostalim strankama u vladajućoj koaliciji kada je predložio održavanje ove sjednice i da će Milorad Dodik, kao predsjednik SNSD-a, imati priliku da se obrati skupštini ako to bude želio.

Predstavnici opozicionih stranaka su rekli da su bili uzdržani na kolegiju i da smatraju da se sjednica zakazuje kako bi se Dodiku omogućilo da izađe iz ove političke krize.

Čubrilović je rekao da će redovna sjednica početi 8. februara i da će imati dnevni red s 13 tačaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...