SKANDALOZNE IZJAVE ZORANA MILANOVIĆA: "Hrvati će biti svedeni na status otirača. Čaršija radi sve da se...."

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović bio je gost u današnjem programu televizije RTL. Govorio je o svojim izjavama vezanim uz Ukrajinu, o odnosu s Plenkovićem te drugim dnevnopolitičkim temama.

  • Regija

  • 28. Jan. 2022  28. Jan. 2022

  • 12

Gost RTL-a Danas bio je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je zbog svojih izjava o Ukrajini završio na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici "Mirotvorac". Iz Kremlja su poručili da mu je moguće ugrožena i sigurnost.

"Završila je i vlada na toj stranici, sad su mi baš rekli. Navodno hrvatska vlada ima prebliske odnose s Rusijom. Bio je i Grlić Radman, koji se predstavlja kao ministar vanjskih poslova. on je prije dva dana pozvao Putina u Hrvatsku. Ja očekujem od ukrajinske vlade da se s takvim tipovima obračuna, da ih dovede u red. Oni su u groznom statusu prema EU, koji se prema Ukrajini ponaša neodgovorno. Nisam niti ukrajinski neprijatelj niti ruski prijatelj", rekao je Milanović.

Na pitanje novinara smatra li da je pretjerao s komentarima, Milanović odgovara:

"Nisam pretjerao. Ukrajina ima problem. I sa separatistima, s kojima mora nastaviti razgovore. S njima treba razgovarati, a ne ići u konfrontacije s nuklearnom silom. Tko god ih na to potiče je šarlatan, a ima ih puno u EU", rekao je.

"Plenković se ponaša kao ukrajinski agent, a ja kao hrvatski predsjednik. To je ogromna razlika. Dakle, ja nisam slizan s Rusima. Ja tamo nikada nisam bio službeno. Ja nisam nikad popio kavu s ruskim ambasadorom".

Kaže da je njegov jedini interes sigurnost Hrvata.

"Ja to pratim godinama, bio sam tamo dva puta, ne kao Plenković da pokupim dnevnice, nemam nikakvu ljubav niti mržnju. Ukrajina slavi heroje iz Drugog svjetskog rata koji su masovni ubojice Poljaka i Židova".

Na pitanje smatra li da se treba ispričati, Milanović odgovara:.

"Kome da se ispričam? Ni govora. Predsjednik vlade je običan poltron, koji je to radio i za vrijeme Kolinde Grabar-Kitarović, iako je tada situacija bila drugačija. Ona je pokušavala nekakvim diplomatskim tonovima izgraditi nešto s Rusijom. Plenković totalno kontra. On je nažalost i tada bio premijer. Sve ono što mene zanima je interes Hrvatske".

"Ne bojim se niti ukrajinskih huligana niti bilo čega što bi se moglo dogoditi. Hrvatska se izborila za to da može gledati svoje interese. Iza mene više nema pozicija. U mojoj karijeri više nema 'daj', i više nikada neće biti ništa ovakvo. Dok to radim, želim napraviti sve u interesu Hrvatske. Ja nakon ovoga više neću raditi niti jedan drugi posao na kojem ću biti toliko važan i utjecajan. Vjerujem da radim dobro za svoj narod. A nas predstavljaju neki od najnesposobnijih i najkorumpiranijih sinova Hrvatske", rekao je Milanović.

O problemima Hrvata u BiH i pregovorima u Neumu, Milanović je rekao:

"Ja to pratim detaljno. Ako im mi ne pomognemo, ako se ne izborimo za njih u EU, oni će biti svedeni ne na status nacionalne manjine, nego na status otirača, neće ih biti. Za to su krivi oni koji to dopuštaju i ništa ne poduzimaju. To je vlada na čelu s Plenkovićem. Ne rade ništa, preplaše se i pobjegnu", kaže Milanović.

"Čaršija radi sve da se opstruiraju pregovori, to su pregovori s figom u džepu", rekao je o Izetbegoviću i Džeferoviću.

"Ja sam jedini hrvatski političar koji je kad je BiH u pitanju bio na obje obale. Ja znam i jedno i drugo. Vidim sve. Pokušava ih se pokrast, oduzet mehanizam odlučivanja. Republika Srpska je činjenica. To plašenje RS i separacijom podsjeća na neki način na rusku invaziju Ukrajine. Bez Hrvata nema BiH. Taj status se određuje unutar Federacije", rekao je.

"Jedina linija obrane vitalnih interesa je hrvatska većina u Domu naroda. Dok mi razgovaramo, u Neumu to nisu pregovori", kazao je.

Kako bi se nosio s poskupljenjem energenata:

"Nešto bih napravio, a Vlada ne radi ništa. Ne mogu sada reći točno što bih napravio jer nisam predsjednik Vlade. Ova Vlada ne poduzima ništa, međutim, ne bih rekao da je situacija katastrofalna. Stopa inflacije je visoka, ali daleko od toga kako se nekad živjelo. U području energenata je veća potražnja utjecala na cijene. Ajde da vidimo te vladine mjere".

"Plenković štiti i stavlja u hlad i zaštitu ljude koji su korumpirani. Netko tko svjesno lažno prijavi prebivalište uživa zaštitu premijera. Mislim na Frku Petešića. Frka Petešić je iz Zagreba. Ovo relativiziranje je vrlo ozbiljna stvar. Čovjek je prevario i svjesno u potvrdu o prebivalištu naveo Dugi Otok. Mislio je da time ostvaruje pravo na nešto na što nema pravo. Ajde recite, jeste li pitali to Vladu. To je kazneno djelo. To piše u formularu koji se ispunjava. On je hvala Bogu osoba s poslovnom sposobnošću. To je kažnjivo djelo", rekao je predsjednik i dodao:

"Pitate me treba li DORH reagirati na to? To odvjetništvo ne postoji. Pogotovo nakon afere sa Žalac. Nikad nije bilo ovoliko korupcije, golotinje i prikrivenosti. Oni preziru zakon".

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...