ISPAO JE PRVI FAVORIT PRVENSTVA: De Vargas činio čuda na golu, Abello rešetao mrežu Danaca i odveo Španiju u finale EP

Prvi favorit za osvajanje Evropskog prvenstva u rukometu eliminisan je u polufinalu! Španija je odigrala nevjerovatnu utakmicu i sa 29:25 savladala selekciju Danske!

  • Sport

  • 28. Jan. 2022  28. Jan. 2022

  • 0

Na golu Furije čuda je činio Perez de Vargas, a mrežu Danaca rešetao je nevjerovatno Gomez Abello i tako je Španija izborila veliko finale. De Vargas je imao 14 odbrana, a Abello je postigao 11 golova.

Jako izjednačen susret gledali smo u prvom poluvremenu, iako je sredinom tog perioda igre Danska imala i +4 u tri navrata. Španija je brzo konsolidovala redove i do odlaska na odmor uspjela da istopi tu prednost u značajnoj mjeri.

Prvih 30 minuta završeno je vodstvom Danske od 14:13, a neefikasnu utakmicu gledali smo u nastavku, pa su u prvih deset minuta drugog dijela viđena tek dva gola.

U 41. minuti nakon nekoliko sjajnih odbrana De Vargasa Španija stiže do vodstva! Za 17:16 prednost Furije tada je pogodio Gomez Abello, a De Vargas je u napadu poslije opet sjajno intervenisao i odbranio šut Gidsela.

Canelas nakon toga pogađa za 18:16 i Španija odlazi na +2! Preuzela je Furija tada kontrolu nad utakmicom i čuvala tu prednost, a u tim trenucima je nestvarni Abello već bio na učinku od devet postignutih golova.

U 48. minuti utakmice Španija ide i na +3 prvim pogotkom Figueiras Treja, a Danci nikako nisu imali rješenja za ovaj nalet Španije.

Održavala je Furija sigurnu prednost i na kraju slavila sa 29:25.

Gomez Abello je meč završio sa 11 pogodaka, a 5 ih je na svom kontu imao Canellas. De Vargas je na kraju skupio 13 odbrana. Kod Danske je 8 puta pogađao Hansen, ali nije bilo dovoljno to za finale.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...