SVI PRIČAJU O VJENČANJU KĆERKE SULTANA BRUNEJA: Svadba je trajala sedam dana

Raskošna ceremonija vjenčanja trajala je čak sedam dana!

  • Šareni svijet

  • 28. Jan. 2022  28. Jan. 2022

  • 0

Sedmodnevna ceremonija kćerke sultana Bruneja, Hasanala Bolkijaha, jednog od najbogatijih i najkontroverznijih vladara na svijetu, ne prestaje da zanima svjetske medije.

Njegova kćerka, princeza Fadzillah Lubabul (36), ove sedmice se vjenčala sa Awang Abdullah Nabil Mahmoud Al-Hashimi u kraljevskoj palati, a raskošna ceremonija vjenčanja trajala je čak sedam dana!

Fadzila je diplomirala na Univerzitetu Kingston, deveta je od dvanaestoro sultanove djece, aktivistkinja je zdravstvenih organizacija i uglavnom je van pažnje medija, ali i ljudi u njenoj zemlji, piše Daily Mail.

Isto važi i za njenog muža, kog jedan lokalni tabloid opisuje kao "zgodnog misterioznog stranca“, ali zato život samog sultana od Bruneja godinama ne izlazi iz fokusa planete.

Povodom vjenčanja oglasila se i kraljica Elizabeta, koja nije mogla prisustvovati činu vjenčanja, ali je uputila čestitku mladencima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...