PALMER I EICHHORST SE IZNERVIRALI: Liderima stranaka u Neumu ODUZETI TELEFONI zbog..

Palmer je izjavio kako su uradili dosta dobrog posla na razgovoru sa bh. liderima.

  • Mini market

  • 29. Jan. 2022  29. Jan. 2022

  • 6

Pregovori oko izmjena Izbornog zakona BiH, koji se drugi dan održavaju u Neumu, još uvijek nisu urodili plodom.

Nakon pauze za ručak, očekuje se nastavak pregovora. Prema informacijama portala Istraga.ba, zbog straha od curenja informacija, liderima i drugim članovima delegacije oduzimaju se mobilni telefoni prilikom ulaska u salu za pregovore.

Podsjećamo, medijima su se danas obratili specijalni izaslanik SAD za izbornu reformu Matthew Palmer i direktorica za Zapadni Balkan pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst.

Palmer je izjavio kako su uradili dosta dobrog posla na razgovoru sa bh. liderima, ali da je diskusija o izbornom modelu i funkcionalnosti institucija na nivou FBiH nešto što zahtijeva naporan i temeljit rad kako bi se pronašlo konačno rješenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...