NA POMOLU NOVI INFRASTRUKTURNI PROJEKAT: Stručnjaci iz EU zagovaraju izgradnju autoputa prema Kosovu preko Sandžaka

Također, ovakva odluka kako navodi Fehlinger, bila bolja za Rožaje, Ulcinj i Kosovo

  • Ekonomija

  • 29. Jan. 2022  

  • 0

Gunther Fehlinger, austrijski ekonomista i konsultant za menadžment i razvoj, poručio je ranije potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću da bi najprije trebao napraviti autoput prema Kosovu preko Rožaja.

Za ovakav potez bivši generalni sekretar Unije malih i srednjih preduzeća EPP naveo je 5 razloga, a kao glavni da je to strateški prioritet NATO-a da brže stignu do Bara.

Također, ovakva odluka kako navodi Fehlinger, bila bolja za Rožaje, Ulcinj i Kosovo, a smatra da bi se ovim putem naišlo na više podrške za nastavak autoputa od Evropske investicione banke i NATO-a.

Gunther Fehlinger je od 2005. godine fokusiran na ekonomske reforme i politiku malih i srednjih preduzeća u evropskim zemljama u tranziciji, uglavnom na Kosovu, u Albaniji i Ukrajini.

On je član odbora Akcione grupe za regionalnu ekonomsku integraciju južnog Balkana, i koordinira mrežu pporeskih reformatora pod nazivom “Evropljani za poresku reformu“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...