RASPUDIĆ OGORČEN NAKON NEUMA: "Izetbegović Hrvate vuče za nos!" 

"Plenković je briselski poltron koji ne bi prstom mrdnuo ni za koga", rekao je danas saborski zastupnik Nino Raspudić.

  • Regija

  • 31. Jan. 2022  31. Jan. 2022

  • 8

Saborski zastupnik Nino Raspudić gostovao je u N1 studiju uživo gdje je kazao kako bošnjački politički vrh vuče za nos Hrvate u Bosni i Hercegovini, ali i Republiku Hrvatsku. 

Komentirajući pregovore u vezi s izmjenama Izbornog zakona, Raspudić je ocijenio je da s ovakom politikom Republika Hrvatska nema nikakve šanse. 

“Pregovori su farsa, Bakir Izetbegović i bošnjačka politička vrhuška ih vuku za nos. Samo kupuju vrijeme. Vrijeme prolazi, izbori će biti u 10. mjesecu, ‘političko Sarajevo’ ne želi da se Izborni zakon mijenja. Po postojećim okvirima mogu preglasati Hrvate i to će izgleda učiniti. U toj operaciji političkog obezglavljivanaja Hrvata u BiH Plenković djeluje kao anesteziolog”, rekao je. 

Dodaje i kako je Hrvatska trebala blokirati zaključke EU iz decembra kada nisu prihvaćeni hrvatski amandmani. Za Plenkovića dodaje: 

“On je briselski poltron koji ne bi prstom mrdnuo ni za koga, ne samo za Hrvate u BiH što bi mu donijelo minus za buduću karijeru u Bruxelleseu. On je suodgovoran za ovo što će se dogoditi u jesen, ne samo nereagiranjem nego i anesteziranjem Hrvata u BiH pričom da on tobože nešto radi. Hrvatska se mora početi ponašati kao punopravna članica EU i NATO-a i blokirati sve pregovore koji idu protiv interesa”. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...